lauantai 1. lokakuuta 2011

Elämäni hevoset: Neea

 Champion "Antti"
Antti on ensimmäinen poni, josta muistan pitäneeni paljon. Karsinassa olessaan se potki seiniä ja oli oikea tallin hirmu, mutta ratsastettaessa se oli hyvin kiltti. Ratsastin Antilla noihin aikoihin useasti ja silloin se oli varmasti ehdoton lempparini! Antti jouduttiin lopettamaan viime vuonna.

Buby "Puppe"
Puppe puolestaan on ensimmäinen poni, jolla olen päässyt kunnolla hyppäämään hiukan isompiakin esteitä.  Se osasi välillä olla oikea jääräpää ja menikin aina vähän oman päänsä mukaan minne sattuu.Tieni Pupesta erkani minun vaihtaessani tallia ja pian sen jälkeen kuulin, että Puppe oli myyty jalkaongelmien vuoksi.


Marquis "Peikko"
Vaihtaessani tallia Lavian Ratsastuskeskuskseen, tuli tästä kokeneesta herrasta pian suosikkini. Peikko on osaava, miellyttämishaluinen ja kaikinpuolin kiva ratsastettava.  Peikko on hevonen, jolla olen elämäni aikana varmasti eniten ratsastanut ja myös eniten kaikenlaista kokenut, muunmuassa hypännyt kaikkien aikojen korkeimman esteeni, lentänyt sen selästä rämeikköön ja tuntenut monen viikon tuskan, kun se on tallannut jalalleni saaden sen aivan turvoksiin. Kuitenkin tämä hevonen on  opettanut minulle paljon; monenmoiset koulukiemurat on Peikon selässä tullut opittua! :) Tiemme Peikon kanssa kuitenkin erkanevat parin viikon päästä tallin muuttaessa Valkeakoskelle.

Endewa 
Kun Endewa tuli Lavialle viime syksyn liepeillä, muistan pysähtyneeni sen tarhan eteen ja sanoneeni Juulialle, että toi hevonen meijän pitää ostaa. No, eipä tullut ostettua, mutta suosikkini siitä kuitenkin tuli. Ratsastettaessa Endewa on herkkä, joskus silti hiukan tahmea, mutta kuitenkin todella kiltti, oikea luottoratsu! Vaikka välillä oli pitkiäkin taukoja etten sillä ratsastanut, niin silti aina kun sen selkään nousin, tunsin olevani kuin kotonani. Endewa kuitenkin vietiin takaisin omistajalleen loppukesästä 2011 jalkaongelmien vuoksi.

Tässä nyt oli ehkä ne kaikkein tärkeimmät, vaikka tärkeiksi ovat tulleet myös Sohvi (joka jouduttiin lopettamaan tällä viikolla ähkyn takia) ja tietenkin Martta! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti