tiistai 1. marraskuuta 2011

Martta-mainion kuulumisia


Heipsan!

Päivittely on ollut taas vähän katkolla. Viime tekstin jälkeen ponia ollaan käyty kaksi kertaa katsomassa. Tässä nyt pikakatsaus menneisiin viikkohoin:


16.9.
Käytiin ponin kanssa käppäilemässä tiellä satulan kanssa pieni lenkki. Martta oli aika reippaalla tuulella ja kun Juulia päätti uskaltaa kokeilla ravia kotiin päin, otti poni yllättäen laukan! Laukassa Martta vähän villiintyi ja, kun satulakin alkoi valumaan eteenpäin päätti poni esitellä pukitustaitojaan. Onneksi pukit eivät olleet suuret ja Juulia pysyi kyydissä. Kokeilimme ravia vielä uudestaan ilman satulaa, mutta laukka nousi uudestaan. Martta hyökkäsi yllättäen kesken laukan ruohotupsuun ja Juulia laski kaulaa pitkin maahaan. Tämän episodin jälkeen poni vihdoin suostui ottamaan ravipätkän.
Lopuksi vietiin poni vielä kentälle nuuskimaan ja ihmettelemään hiekkaa.


23.9. Ratsastusseuramme järjesti retken UB Horse Show:hun ja päätimme mennä mukaan. Erityisesti Expo-alue kiinnosti, sillä halusimme löytää Martalle "lampaan karvan" satulan alle ja häntäremmin.
Ruuhkassa sitten yritimme tunkea pieniin kauppoihin ja katsoa valikoimaa. Horce-nimisestä kaupasta bongasimme sitten satula-alustan 15€ ja päätimme ostaa sen.
UB Horse show oli jälleen kerran hieno ja maksamisen arvoinen tapahtuma. Erityisesti Ninan suoritus oli huikea!

24.9. Ennen Martalle menoa kävimme läheisessä ratsastusvarusteliikkeessä ja löysimme häntäremmin 29 eurolla ja häntäremminpidikkeen (kiinnitetään satulaan) n. 4 eurolla.
Sovitimme sitten heti tallille päästyämme satula-alustaa ja häntäremmiä. Häntäremminpidikkeen kiinnittäminen ei ollutkaan niin helppoa kuin olisi voinut kuvitella, mutta onneksi sekin lopulta saatiin kohdilleen. Juulia sitten vähän ratsasteli tiellä ja testaili, pitäisikö häntäremmi satulan paikoillaan. Totesimme häntäremmin toimivaksi, pitää vain tehdä muutama reikä lisää kun se oli hiukan liian pitkä.

 

2 kommenttia: