lauantai 21. tammikuuta 2012

Hankitreeniä

Ponit odottelivatkin meitä tarhassa kun oltiin niillä eilen lähdössä ratsastamaan. Maitzu pari kertaa pyörähteli ympäri että "haahaa ettepäs saa mua kiinni", mutta ei siinä kauaa kestänyt kun saatiin sillekkin riimu sujauttettua päähän. Vietiin sitten ponit talliin ja laitettiin Maitzu kuntoon.
Ratsastettiin tänäänkin molemmat, tällä kertaa ensin Neea. Mentiin taas ratsastamaan pellolle. Ensin Neea käveli ja ravaili peltoa ympäri. Sen jälkeen hän jäi pääty-ympyrälle toiseen päähän ja teki siinä 10 askelta käyntiä & 10 ravia- tehtävää. Se ei kyllä oikein onnistunut, kun ratsastaja unohti vähän väliä laskea askeleita.. Muuten meni kyllä ihan hyvin ja Maitzu muuttui hyvin äkkiä todella herkäksi! Sitten Neea otti vielä hiukan laukkaa ympyrällä ja lopuksi vielä vähän ravaili koko pellolla, jonka jälkeen Juulia kipusi selkään.
Neean "herkistystehtävä" oli saanut Maitzun todella herkäksi, joten Juulian täytyi olla varuillaan apujen kanssa, sillä poni tulkitsi pienimmätkin liikkeet jalalla laukka-avuiksi. Juulia ratsasteli ympyrää ravissa ja parin askeleen ajan Maitzu oli todella hyvä, kunnes ratsastaja taas alkoi keventämään etukenoon ja poni valahti pitkäksi.
Laukassa Maitzulla oli kovasti virtaa ja kerran se lähti kaahaamaan ympäri peltoa täysillä. Onneksi Juulia oli hereillä ja poni saatiin takaisin kontrolliin. Sen jälkeen mentiin loppukäynnit tielle ja ihan kiltisti poni oli vaikka kovasti tutkaili ympärilleen.
Vietiin väsynyt poni talliin ja Juulia laittoi Rikulle suitset päähän ja lähti pienelle kävelylle. Maitzulle tämä järjestely ei sopinut ja se alkoi pyörimään ja hyppimään karsinassa. Ei siinä sitten muu auttanut kuin ottaa Maitzu mukaan kävelylle. Ponit käyttäytyivät oikein hienosti ja Rikukin oli oikein pirteällä tuulella (pihassa mm. esitteli pukkilaukkaa ja meinasi kävellä portaita pitkin taloon...).
Lopuksi siivosimme karsinat ja annoimme poneille herkkuja, on ne vaan niin suloisia!

4 kommenttia:

  1. Heippa! Pikku-Ukko vähän testailee teitä :D
    Sain viikonloppuna tehtyä loppuun tän pätkän http://youtu.be/6JVXconytao

    Ratsastelun riemua teille(kin) ;)
    Rapsutukset Maitzulle ♥

    VastaaPoista
  2. Niimpä taitaa :-D Ei taida Maitzu olla aina ihan poni säyseimmästä päästä ainakaan tosta videosta päätellen ;)
    Ilman muuta!:)

    VastaaPoista
  3. Se on vain luonteikas ja ehkä vähän "herkkis" välillä :D
    Pienenä vinkkinä voin kertoa, että mitä enemmän ratsastaessa sillä on tekemistä (väistöjä, avoja, sulkuja, voltteja jne.), sitä parempi se yleensä on, koska silloin joutuu keskittymään työhön, eikä jouda muuta höseltämään.

    VastaaPoista
  4. Jep, ois kyllä hirveen kiva tehä kaikkee tollasta, mutta kun tuolla pellolla on vaan niiin toivoton ratsastaa ettei kai auta muu kun odottaa kevättä ja lumien sulamista että pääsis kentälle ratsastamaan..

    VastaaPoista