perjantai 27. tammikuuta 2012

Hankitreenit jatkuu


Heippa! Juulia ratsasti tänään, mutta koska hän ei nyt ehtinyt kirjoittamaan tänne blogiin, niin Neea kirjoittaa. :-) Tallireissumme ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä ensinnäkään Maitzu ei meinannut sitten millään antaa itseään kiinni! Juulia yritti lähestyä Maitzua hyvin rauhallisesti riimua selkänsä takana piilotellen, ja Maitzu päästikin Juulian ihan lähelleen ja antoi koskea yms., mutta heti kun Juulia otti riimun esiin, kipitti poni tyytyväisenä pakoon.. Ei siinä sitten auttanut lopulta muu kuin hakea pari leivän palaa, joiden avulla saatiin sujautettua riimu ponin päähän. On se kyllä semmonen poni! :D Seuraava ongelmamme olikin sitten Maitzun muhkean kokoiset tilsat, tai oikeastaan niiden pois hakkaaminen. Koko lammaskatras nimittäin pörräsi ponin jaloissa ja yritti ängetä milloin sen mahan alta tai ties mistä, eikä niillä ollut huolen häivääkään siitä, että poni saattaisi hermostua ja vaikka potkaista. Onneksi Maitzu kuitenkin vaikuttaa jo tottuneen lampaisiin eikä niiden läsnäolo sitä enää pahemmin tunnu häiritsevän.
Juulia ratsastikin tänään sitten jälleen pellolla. Aluksi hän käveli pellolla hetken kumpaankin suuntaan, ja teki sitten hieman pienemmän uran itselleen jossa keventeli. Juulia sanoi, että poni vaikutti tänään paljon paremmalta alusta alkaen kuin viimekerralla ja siltä se näyttikin. Juulia alkoi sitten tekemään toiseen päätyyn eräänlaista kahdeksikkoa, jossa taivutteli ponia aina oikeaan suuntaan. Poni oli välillä vähän häslä, mutta ajoittain tuli myös hyviä pätkiä (kunhan vain ratsastaja muisti istua sinne satulaan ja keskittyä ratsastamaan).  Kun kahdeksikko alkoi sujua ihan hyvin, muutettiin tehtävää hieman niin, että muuten Juulia pyrki hieman lisäämään ravia, mutta kahdeksikolla piti sitten istua syvälle satulaan ja koota ravia. Aluksi se ei oikein onnistunut, sillä Juulia valitti hyppivänsä satulassa kuin perunasäkki (ja itse testanneena siellä on todellakin aika vaikea istua kun pelto on niin epätasainen). Kun vähän huusin neuvoja Juulialle ja ratsastaja alkoi tottumaan, niin kyllähän sekin alkoi hetken päästä paremmin sujumaan.
Lopuksi Juulia otti vielä laukkaa koko pellolla, mutta se ei ollutkaan sitten ihan niin hyvä ajatus sillä Maitzu oli vähän liiankin innoissaan! Kun Juulia siirtyi ympyrälle laukkaamaan, alkoi näyttää jo paljon paremmalta ja lopuksi Maitzu laukkasi jo jopa melko laiskasti.
Peltoratsastelujen jälkeen haettiin fleece-loimi hikisen Maitzun päälle sekä haettiin Riku tallista, jonka jälkeen mentiin kävelemään ponien kanssa vielä lyhyt lenkki tielle. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti