torstai 23. helmikuuta 2012

Jästipää poni

Eilen minun oli tarkoitus ratsastaa, mutta tallille päästyämme totesimme, että säätila vaikuttaa aika hirveältä; tuuli ja räntää tuli taivaan täydeltä. Haettiin ponit sisälle talliin ja siellä ne sitten vettä valuvina päättivät kaiken lisäksi vielä piehtaroida. Ajattelin, että olisin kuitenkin voinut mennä hetkeksi köpöttelemään Rikun kanssa kentälle ja Juulia ilmoitti menevänsä Maitzulla ilman satulaa. Jätettiinkin sitten Riku vielä talliin odottelemaan ja mentiin aluksi Maitzun kanssa kentälle.
Kentällä saimme kuitenkin harmiksemme huomata, että luntahan oli tullut ihan valtavasti lisää ja kaiken lisäksi se oli suojalunta, joten siinä oli todella raskasta kävellä. Juulia sitten kuitenkin käveli siinä jonkun aikaa, kunnes keksi että voisihan sitä myös pellolle mennä kävelemään. Maitzun mielestä lumi näytti tosi pelottavalta kun siinä ei ollut kukaan aiemmin kävellyt ja kaiken lisäksi lunta oli reilusti ylitse ponin polvien. Siellä Juulia sitten köpötteli jonkin aikaa ja otti myös muutaman lyhyen ravipätkän. Todettiin kuitenkin, että Rikun kanssa tuonne hankeen olisi turha lähteä kävelemään, poni kun on muutenkin hieman huonokuntoinen.. :D
Ratsastuksen jälkeen Juulia vielä juoksutti hetken Maitzua ja itse hain Rikun tallista ja taluttelin sitä pihassa. Saatiin sitten myös mahtava idea, että Rikuakin voisi vähän juoksuttaa. Otin Maitzun ja taluttelin sitä vielä pihassa sillä aikaa kun Juulia juoksutti Rikua. No, eihän Riku suostunut liikkumaan sitten mihinkään, ja Juulian oli pakko lähteä hakemaan juoksutuspiiskaa tallista, mikä ei välttämättä ollutkaan kaikista mainioin idea.. Riku sai sellaisen hepulin nähdessään raipan! Se kaahotti pukitellen ympyrällä, kunnes lähti vetämään täydellä voimalla Juuliaa perässään ja pääsikin sitten karkuun. Myöskin eräälllä lammaskatraan lampaalla oli eilen jotenkin kummallinen päivä; se seurasi jatkuvasti Rikua kuin hai laivaa. Olikin sitten oikein hauskaa pyydystää villiintynyttä ponia joka kirmasi ympäri pihaa lammas perässään laukaten. Ja tuo karkaaminen ei tosiaankaan jäänyt tuohon yhteen kertaan, vaan se toistui varmasti ainakin kolme kertaa. Maitzusta saa kyllä olla ylpeä, se ei edes yrittänyt lähteä Rikun perään tai muutenkaan ollut erityisen kauhuissaan, vaikka välillä toiselta puolelta sitä lähestyi villiintynyt poni ja toiselta vauhkoontunut lammas.
Lopuksi Riku taisi olla jo sen verran väsähtänyt, että ravasi ympyrällä jo ihan suhteellisen hyvin ja päätettiinkin lopettaa sitten siihen. Täytyy kyllä jatkossakin juoksuttaa sitä enemmän, jotta saataisiin poni oppimaan tavoille! Ratsastuskuvia ei nyt eiliseltä ole, kun ei mitään ihmeellistä tehtykkään mutta tässä nyt kuitenkin pari kuvaa viime lauantailta.
-Neea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti