tiistai 29. toukokuuta 2012

Esteitä!

Hyppäsimme sunnuntaina omalla vakiotunillamme Luvian Ratsastuskoululla esteitä, joten tänään oli pakko Maitzunkin kanssa kyseistä lajia kokeilla.

Heti tultuamme talliin huomasimme jotai puuttuvan. Riku oli lähetenyt kesälaitumille. Maitzun ei kuitenkaan aivan yksi tarvitse olla sillä hänen uusi ystävänsä on Jussi-aasi. Haimme siinä sitten ystävykset sisälle ja laitoimme ponin kuntoon. Olemme jo joskus aiemmin kokeilleet Rikun satulaa Maikille ja tänään päätin sitten kokeilla ratsastaakin sillä. Satula istui selkään paljon paremmin kuin olisin voinut toivoakkaan, että kyllä sen kanssa nyt ainakin estetunneilla uskaltaa ratsastaa.


Verryttelin ponin kaikissa askellajeissa ja aloin tulemaan ravissa kolmen puomin linjaa. Maikki oli todella rauhallinen ja hyvin kuulolla joten tulin samaa myös laukassa. Pian kaverini Henna nosti viimeisen puomin pikkuristikoksi ja tulin sitäkin muutaman kerran. Yhdessä vaiheessa pyysin nostamaan estettä ja korkeimillaan se taisi olla noin 70cm. Menin tunilla lähinnä vain tätä yhtä sarjaa, mutta muutaman kerran myös pikkuestettä kentän reunalla, jonka jälkeen vaihdoin laukan ja jatkoin samalle sarjalle.

 Yhdessä vaiheessa muutimme viimeisen esteen okseriksi ja sille Maikki sitten kielsikin pari kertaa. Lopulta pääsimme kyllä ylittämään senkin. Muuten kielloilta vältyttiin ja jos oikein muistan ei pudotuksiakaan tullut kuin yksi.
Kaikenkaikkiaan olen todella tyytyväinen poniin, se yritti parhaansa ja kuunteli apujani todella hyvin ja jopa antoi anteeksi omat virheeni. Super poni! <3



2 kommenttia: