perjantai 11. toukokuuta 2012

Maastoilua kaatosateessa


Heippa! Saatiin tänään tietää, että tie jolla yleensä "maastoilemme" jatkuukin vielä naapurien pihan läpi pidemmälle ja niinpä tietysti halusimme heti mennä testaamaan tätä uutta reittiä. Aluksi laitoimme kuitenkin Maitzulle loimen selkään kuivatusmielessä, sillä ponit olivat aivan likomärkiä sateessa ulkona oltuaan. Juulia kiipesi jo Rikun selkään ja lähdimmekin hiukan kävelemään tielle; minä Maitzua talutellen. Innostuimme myös kokeilemaan pieniä metsäpolkuja, mitkä olivat varsin kivan oloisia, kunnes muuttuivat aikamoiseksi rämeiköksi ja oli pakko kääntyä takaisin.

Lyhyen kävelylenkin jälkeen palasimme talliin ja laitoimme Maitzulle varusteet ja sitten matkaan, Riku johtoponina Juulian kanssa ja minä Maitzulla perässä. Yllätyimme suuresti, kun löysimme ihanan peltojen välissä kulkevan tien, joka tosin oli hieman päässyt rehevöitymään mutta oli kuitenkin aivan mainio ratsastuskäyttöön! Riku kulki aivan korvat höröllä, eikä kompuroinut lainkaan toisin kuin Maitzu, joka jatkuvasti katseli aivan jonnekkin muualle kuin jalkoihinsa..
Tie päättyi metsän laitaan, jossa oli pieni portti. Ei kuitenkaan tiedetty saisiko siitä jatkaa kävelemistä, joten päätettiin kääntyä takaisin. Hetken matkaa käveltyämme pieni tihkusade yltyi aivan yhtäkkiä kamalaksi kaatosateeksi. Maitzu kiskaisi korvansa luimuun, steppaili ja yritti kiukuspäissään lähteä kovaa vauhtia kotia kohti. :D Pian se kuitenkin tyytyi kohtaloonsa ja käveli kiltisti.

Kotitielle päästyämme otimme vielä muutamat ravipätkät, jonka jälkeen menimme suosiolla vettä valuvina sisään talliin. Siellä molemmat ponit saivat fleece-loimet selkäänsä ja kasan heinää mutusteltavaksi.
-Neea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti