perjantai 16. marraskuuta 2012

Pellolla

Heipsan taas pitkästä aikaa! Viime postauksesta onkin vierähtänyt jo pitkä tovi, mutta syynä on yksinkertaisesti se, että on niin vaikea saada kuvia kun aina on niin pimeää. Ilman tuoreita kuvia on hieman tylsä postauksia kirjoitella.. Ratsastamassa olemme kuitenkin käyneet. Viime lauantaina meillä oli valmennus, joka meni hyvin. Menimme vastalaukkoja, ja Marttikin suoriutui tehtävästä hienosti! Maanantaina puolestaan kävimme peltoilemassa, jossa Maitzu päästi kaikkien aikojen pukkinsa innostuessaan laukassa. ;)

Tänään Juulia halusi jälleen mennä Maitzun kanssa pellolle tarkoituksenaan hieman työskennelläkkin siellä. Poni meni hyvin, vaikka olikin hieman jännittynyt. Laukassa se vähän innostui ja päättikin ottaa oikein kunnon spurtin, mutta Juulia sai sen kuitenkin pian kiinni ja seuraavalla kerralla mentiin jo nätisti hitaammassa temmossa.

Kun Juulia lopetti Maitzun kanssa, lähdin hakemaan Marttia tallista. Ulkona oli jo ihan pilkkopimeää kun pääsin kentälle, mutta onneksi kentällä on valot. Martti oli vähän jännittynyt ja katseli ympärilleen, muttei kuitenkaan tehnyt mitään. Ratsastelin ensin käynnissä taivutellen ponia kumpaankin suuntaan. Martti alkoikin vetreytyä mukavasti ja tuntui melko kevyeltä kädelle. Jatkoin työskentelyä ravissa ja siinäkin pääasiassa vain tein voltteja ja taivutteluja. Välikäyntien jälkeen nostin laukan. Ensimmäinen laukannosto meni hyvin, mutta Martti vaikutti melko energiseltä. Kun nostin laukan toiseen suuntaan, niin johan sieltä tulikin rodeohyppy. Martti päästää aina kunnon kiljahduksen kun se jollain tavalla villiintyy, ja niin myös tällä kertaa. Onneksi sain ponin nopeasti hallintaan eikä se sen jälkeen enää mitään yrittänyt. Keventelyjen ja kävelyjen jälkeen Martti pääsi takaisin talliin, jossa Maitzu sen perään olikin jo ehtinyt huudella.

-Neea


1 kommentti: