sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Sumuinen valmennus

Juulia täällä taas pitkästä aikaa kirjoittelee. Tänään meillä oli pienen tauon jälkeen kouluvalmennus ja se teki kyllä taas niin hyvää sekä poneille että kuskeille.

Martti olikin jo meitä edeltävällä tunnilla, joten Neea sai vain laiskotella ja odottaa kun laitoin Maitzua kuntoon. Olimme jo hyvissä ajoissa valmiita, joten Maitzu sai kerrankin kunnon alkukäynnit.
Koska Martti oli jo mennyt edeltävän tunnin, alkoi Neea heti työskentelemään käynnissä. Maitzun kanssa ravailin rennosti kumpaankin suuntaan, kunnes lyhensin ohjan ja tulimme samalle pääty-ympyrälle Neean kanssa. Aluksi ratsastimme ponit hyviksi ja rennoksi käynnissä ja jatkoimme kevyeeseen raviin käynnin alkaessa sujua. Ravissa piti kiinnittää huomiota etujalkoihin ja siihen, että ponit kääntyvät rehellisesti pohkeesta. Meillä on aina Maitzun kanssa vähän ongelmia tässä, siksi taivutinkin sitä ulospäin, jotta kääntäminen varmasti tulisi jalasta, eikä kädestä.

Seuraavaksi harjoittelimme takaosakäännöksiä pitkällä sivulla. Aluksi ei Maitzun kanssa sujunut kovinkaan hyvin, mutta kun itse ymmärsin idean ja uskalsin pyytää ponia oikeasti lyhentämään käyntiä, alkoi tulla jo aika hyviäkin käännöksiä. Neealla ja Martilla tuntui myös menevän hyvin, ainakin kehuista päätellen.

Käännösten jälkeen tulimme harjoitusravissa avoa ja lyhyen sivun alussa piti nostaa laukka. Tarkoitus oli nostaa suoraan avotaivutuksesta ilman suoristamista. Ensimmäisen kerran suoristin ponin automaattisesti. Toisella kerralla muistin jo pitää ponin yhä taivutuksessa ja nostoista tuli hyviä ja laukkakin pyöri kivasti, pätkittäin jopa pyöreänä. Neea sai Martin kanssa nostaa laukan ihan tavallisesti ja ilmeisesti nostot sujuivat hyvin. Kerran Martti tosi hieman innostui ja hyppi ennen nostoa kuin pieni kumipallo. Neea pysyi kuitenkin selässä ja jatkoi tietysti normaalisti ratsastamista. Toista kertaa Martti ei enää temppuaan toistanut ja homma alkoi sujumaan.

Kaiken kaikkiaan valmennus meni hyvin. Pätkittäin Maitzu oli todella hyvä ja tunsin kuinka käynti tuli selän läpi. Yleisesti se kuitenkin meni tasaisen varmasti: rentona, muttei peräänannossa. Martti meni aikalailla "normaalisti". Ei siis mitenkään superhyvin, muttei missään nimessä huonostikkaan.

Kuvat eivät nyt ole mitään parasta laatua, sillä oli hämärää ja kaikkialla oli todella sankka sumu. Joka tapauksessa huomioikaa Maitzun uusi huopa! Edellisistä postauksista joku tarkkasilmäinen on saattanutkin sen jo bongata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti