keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kuulumisia

Täällä taas vähän myöhässä, mutta kuitenkin. Yritin hetki sitten patistaa Neea kirjoittamaan jotain, muttei kuulemma lukemiseltaan ehtinyt joten minä päätin nyt "uhrautua". Tosiaan blogin puolella elellään vähän hiljaisempia aikoja, sillä kumpikin yrittää lukea kokeisiin ja selvitä ensimmäisestä koeviikosta loman jälkeen kunnialla.

Perjantaina kävimme ratsastamassa poneilla ilman satulaa ja hoidimme iltatallin. Teimme videopostauksen, jota Neea yritti ladata yli 17 tuntia youtubeen, mutta ilmeisesti nettiyhteys oli katkennut jossakin vaiheessa ja lataaminen keskeytyi viimeisten prosenttejen kohdalla. Perjantaina Neea yrittää ladata sen uudestaan, toivottavasti silloin onnistuisi! En sen tarkemmin jaksa ratsastuksesta selittää, näette videolta sitten.

Maanantaina meillä oli kouluvalmennus. Maitzu oli ennen minua tunnilla toisella ratsastajalla, joten minun ei tarvinnut laittaa sitä kuntoon. Autoin Neeaa sitten Martin kanssa ja siivosin karsinat.

Aloitimme tunnin pohkeenväistöillä. Kummaltakin lyhyeltä sivulta käännyttiin keskihalkaisijalle ja väistätettiin takaisin uralle. Aluksi Maitzu oli melko jännittynyt, mutta muutaman väistön jälkeen se alkoi toimimaan ihan mallikkaasti. Martti ilmeisesti kaipasi hieman tukea maastakäsin aluksi, mutta pian sekin esitti hienoja ristiaskeleita. Väistöjen jälkeen ravasimme uraa pitkin keventäen ja ympyröitä tehden. Ai että kun Maitzu oli hyvä! Tasainen muoto säilyi koko ajan ja se vaikutti oikein rennolta ja tyytyväiseltä. Ikinä ennen en ole varmaankaan onnistunut säilyttämään muotoa noin pitkään, ilman rikkoja. Martilla ja Neealla meni taas tasaisen hyvin, ravissa Martti oli paras koskaan valmentajan mukaan ja hän myös totesi, että Martti on kyllä aivan eri hevonen kuin vielä muutama viikko sitten.
Ravailun jälkeen käveltiin hetki ja sen jälkeen tulimme taas pohkeenväistöä uralle, ja uralle saavuttaessa nostimme laukan. Maitzu meni jo huomattavasti paremmin väistöjä kuin alussa, eikä minun selässä tarvinnut paljoa mitää tehdäkkään. Laukannostosta poni innostui ja loput väistöt menikin aika lailla siinä, että poni odotti jännittyneenä, milloin saa nostaa laukan. Hupsu poni!
Martti nostii pari kertaa ristilaukan, mutta muuten laukka tuntui nousevan nopeasti ja laukka pyöri hyvin. Pari kertaa se tosin lähti painamaan ulkolapa edella ympyrältä pois, ja Neea sanoikin että luuli sen hyppäävän kohta aidan yli. Laukkojen jälkeen annoin Maitzun ravata rennosti eteen alas, ja se tuntui taas kerran todella hyvältä!

-Juulia

Taivaalla oli kaksi hienoa sateenkaarta. :)


5 kommenttia:

  1. Ihana toi sateenkaari-kuva :) Vissii tarvinnu vähän muokkailla noita värejä, että molemmat näkyy noin selvästi vai?

    Kuka teitä muuten aina kuvailee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Taivaalla sateenkaaret näkyivät ihan selvinä, mutta sitten kamerassa värit näyttivätkin ihan haaleilta joten pikkuisen täytyi värejä muokata, että sain ne tuossa kuvassa näkymään. :-)

      Yleensä jos meillä täällä kuvia ratsastuksista on, niin ne ovat joko siskoni tai kaverimme ottamia.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi, kiva löytää vanhojen leirikavereiden blogeija! :))
    Ihania nää teijän vuokrahepat, kisaatteko näillä? :)
    http://venlajakippo.blogspot.fi/ käykää kurkkaamassa jos haluatte :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Vielä ei olla kisailtu, mutta nyt kun ollaan päästy valmentautumaankin niin varmasti jossain vaiheessa kisoihinkin mennään. :)

      Poista