lauantai 8. syyskuuta 2012

Syysvirtaa


Eilen oli taas kunnon syysmyräkkä, tietysti se on aina silloin kun me olemme menossa ratsastamaan. Meillä piti olla valmennus, mutta se kuitenkin jouduttiin perumaan sairastumisen vuoksi. Maitzu olikin aika kauniisti kuoritunut pelletteihin, kun sitä aloin harjaamaan. Se tykkää aina piehtaroida, jos se on tullut hikiseksi/märäksi. Käytimme tänään muutenkin aika kauan ponien puunaamiseen kun kerrankin ei ollut mikään kiire minnekkään.

Heti kentällä päästyemme huomasimme, että ponit olivat aika energisiä, erityisesti Martti. Mitään erityistä suunnitelmaa meillä ei ollut mitä tehdään ja ratsastus menikin aika lailla vain vesilätäköitä kierrellessä ja poneja jarrutellessa. Maitzu oli alusta asti aika jännittynyt ja minulla olikin aika paljon ongelmia saada sitä rentoutumaan. Viimeksi keskiviikkona Maitzu taas oli ollut superhyvä ja heti rentoutui. Neeakin sanoi, että Martti oli todella hyvä ratsastaa silloin. Ehkäpä täällä kertaa ei niin hyvin menneen ratsastuksen syyksi voikin sitten laittaa kentän pohjan ja sään. :P

Laukannostoissa Martin energiasta taisi olla paljon apua, sillä se teki kumpaankin puhtaat nostot käynnistä! Maitzukin laukkasi oikein virkeästi ja päätinkin antaa sen laukata "humputuslaukkaa". Toki jos hevosella on paljon virtaa voisihan sitä energiaa käyttää paremminkin hyödykseen, mutta vesilammikot haittasivat tällä kertaa meidän menoa sen verran, ettei oikein mahtunut tekemään mitään kummempia.
Laukkojen jälkeen Martti ei olisi halunnutkaan ravata, vaan yritti nostaa laukkaa vähän väliä. Neea päättikin antaa sen laukata hetken vähän pidempänä rentoa loppulaukkaa. Tämän jälkeen kumpikin meistä jatkoi ravaamista ja tässä vaiheessa Maitzukin suostui jo rentoutumaan. Lopuksi kävimme vielä tiellä kävelemässä loppukäynnit.

Maitzun kanssa olen nyt ottanut tavoitteeksi nimenomaan rentouden ja tasaisuuden. Monesti Maitzu menee ainakin jossain vaiheessa rasastusta hyvin, mutta sitten ratsastaja onnistuu taas munaaman kaiken ja poni jännittyy. Viime keskiviikkona Maitzu oli tosiaan todella hyvä ja tulikin sellainen olo, että täällähän ei tarvitse tehdä mitään. Tuota tunnetta yritin lähteä hakemaan tänäänkin, mutta ainahan ei voi onnistua ja saahan ponilla ja ratsastajallakin olla huonoja päiviä.

-Juulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti