lauantai 1. syyskuuta 2012

Onnistunut valmennus


Niinkuin eilen jo mainitsimmekin, oli meillä tänään siis valmennus. Meinasi tulla vähän kiire ennen lähtöä, sillä olin sekoillut aikataulujen kanssa. Onneksi Henna tuli mukaan avuksemme, ja kymmenessä minuutissa olimmekin siivonneet ponien karsinat ja kärräänneet kottikärryllisen uusia pellettejä. Sitten vain nopeasti ponit sisälle ja varusteet päälle.

Aloitimme ratsastamalla keskiympyrällä, jossa meidän piti asettaa poneja ulos. Martti toimi tässä hyvin ja minun oli helppo asettaa sitä. Oikeassa kierroksessa tämä olikin  vähän hankalampaa, sillä se yritti kokoajan puskea ulkopohjettani vastaan ja suurentaa ympyrää. Tehtiin samaa myös kevyessä ravissa. Ajattelin ensin että mitäköhän tästäkin mahtaa tulla, mutta se sujui kuitenkin yllättävän hyvin, Martti kulki pätkittäin todella hyvin ja oli melko kevyt edestä. En oikein tiedä miten Juulialla tämä sujui, ainakaan samaa fiilistä ei tullut mitä eilen, mutta ihan tasaisen hyvin kaiketi kuienkin.

Ulosasettamisten jälkeen aloimme sitten asettaa poneja sisälle, ja tässä vaiheessa Martti olikin hyvin avuilla ja sain sen pätkittäin ratsastettua aika kivan lyhyeksi ja pyöreäksi. Laukannostoja otettiin ympyrällä ensin oikeaan, eli Martille vaikeampaan suuntaan. Poni reagoi hyvin laukkapohkeisiin, mutta kuitenkin tuli paljon vääriä ja ristilaukkoja. Jouduin ottamaan nostoja monta kertaa uudelleen, että sain vihdoin oikean nousemaan ja näin ollen Martti ehti jo väsähtää aika paljon. Niinpä se sitten tarjosi vasempaankin kierrokseen vääriä laukkoja, mitä se ei kyllä useinkaan tee. Marjaana sanoikin, että on tärkeää valmistella laukannostot hyvin vaikka siinä menisikin aikaa, jotta mahdollisimman usein nousisi oikeita laukkoja eikä Martti oppisi, että väärät laukat on juuri niitä mitä toivotaan.

Tajusin tänään aika hyvin käytännössäkin, miten minun täytyy kädellä ratsastaa. En saa jäädä jatkuvasti vetämään, vaan täytyy yrittää puolipidätteillä pitää kuolainta hiukan liikkeellä ja ratsastaa paljon pohkeella ettei Martti muuttuisi liian vahvaksi edestä. Asetus ei saa olla liian nykivä, vaan ikäänkuin kuminauhamainen. Marjaana myös sanoi, että meillä molemmilla on Juulian kanssa pohkeiden käytössä sellainen ongelma, että jalka siirtyy helposti liian taakse vaikka sitä voisi käyttää ihan omalla paikallaankin. Tämän olen kyllä silti jo ennestäänkin tiedostanut, että helposti jään vaan kaivamaan kantapäällää vaikka jalan pitäisi roikkua pitkänä ja rentona alaspäin. Juulian pitää nyt kiinnittää huomiota myöskin ranteisiinsa, sillä aina kun poni nostaa päätään ylös, jännittyy Juulia helposti etenkin ranteistaan vaikka niiden pitäisi pysyä rentoina kokoajan.
Olin erittäin tyytyväinen Marttiin tänään ja valmennus meni siis hyvin. Juulialla ei tainnut tänään ihan niin hyvin sujua, mutta ainahan ei voi onnistua. :-)

Eilen Juulia hiukan kirjoittelikin kisasuunnitelmien valottamisesta. Ollaan siis Juulian kanssa mietitty, että olisi kiva päästä käymään vielä jossain harjoituskoulukisoissa ennen talvea, ja näillä näkymin Porissa olisikin vielä yhdet harjoituskoulukilpailut marraskuun puolella. Mieteinkin sitten, ettei välttämättä olisi mikään ihan mahdoton ajatus mennä Martin kanssa vaikka raviohjelma ihan harjoitus- ja totuttelumielessä ja Juulia voisi sitten mennä Helppo C:n Maitzulla. Tässä olisi vielä kuitenkin aikaa harjoitella. Suurin ongelma taitaisi kuitenkin olla Martin koppiin saaminen. Sitäkin ehtisi silti vielä harjoitella ennen marraskuuta, mutta saa nyt nähdä sitten, että siirtyvätkö nämä suunnitelmat kuitenkin ensi kevään puolelle. :)

-Neea



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti