tiistai 25. syyskuuta 2012

Hyppelyä piiiitkästä aikaa!


Neea jäi ahkerana koululaisena kotiin lukemaan kokeisiin joten värväsin Hennan mukaani tallille. Henna sai ratsastaa Martin ja minä menin tietysti Maitzulla. Ennen kun haimme ponit tarhasta, kävin tarkastamassa kentän pohjan kunnon ja kaikeksi onnekseni se vaikutti kuivalta. Päätimme sitten Hennan kanssa raahata parit pölkyt kentälle, jotta voisin hypätä.

Henna ratsasti ensin ja minä yritin antaa jotain neuvoja. Kauheasti en osaa kyllä Martin kanssa autella, koska en tosiaan ole kuin kerran(?) sillä kunnolla ratsastanut ja siitäkin on jo aika kauan aikaa. Joka tapauksessa Henna ratsasti ihan perusjuttuja käynnissä ja ravissa. Aluksi laukassa ei oikeaan kierrokseen meinannut nousta oikea laukka sitten millään vaikka itse nostot olivatkin oikein hienoja ja lennokkaita. Kun vihdoin oikea laukka tuli, vaihtoi Henna suuntaa ja otti tähänkin pari nostoa. Vasempaan kierrokseen oikea laukka nousi heti ja sen jälkeen Henna alkoikin jo ottamaan loppuraveja. Kaiken kaikkiaan Martti meni mukavan rennon ja kevyen näköisenä.
Martti sai taas paljon kehuja sen muutoksesta, ainakin ratsastettavuus on kasvanut huimasti!

 Martin jälkeen kävin hakemassa Maitzun kentälle ja verkkasin sillä molempiin suuntiin ravissa. Sillä välillä Henna laittoi pitkälle sivulle kolme ravipuomia ja yhden "minitukin" pääty-ympyrän avoimelle sivulle. Alkuravien jälkeen aloin tulemaan tehtävää ja Maitzu meni oikein innokkaasti. Aluksi meinasi olla ratti ja jarru vähän hukassa, mutta kun nekin vihdoin löytyivät alkoi homma toimia kivasti. Toiseen suuntaan tulin saman tehtävän, mutta laukkaympyrän jälkeen siirryin raviin ja tulin puomit.
Jossakin vaiheessa  Henna nosti ravipuomeista kaksi pientä ristikkoa, jotka oli tarkoitus tulla ravissa. Maitzu päätti kuitenkin tunkea laukka-askeleen siihen väliin, ja Hennan täytyikin laskea toinen ristikoista puomeiksi, ettei poni kohta olisi rähmällään kentällä. Kun vihdoin sain ponin ravaamaan tämän tehtävän yli, pidensimme väliä ja annoin Maitzun laukata. Tämä meni ihan hyvin, tosin Maitzu kaahasi aika paljon eikä sitä kauheasti kiinnostanut minun pidätteeni. Lopuksi pyysin Hennaa vielä nostamaan pölkyt päällekkäin ja tulin yksittäisenä ehkä n. 70cm pystyn. Pari kertaa Maitzu kielsi, mutta muuten se hyppäsi hienosti.

Ratsastusten jälkeen veimme ponit vielä tarhaan ja sinne ne jäikin tyytyväisenä mutustelemaan heiniään, kun me lähdimme kotia kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti