perjantai 31. elokuuta 2012

Syyskuvaukset ja muuta hömpötystä


Näin virallisen kesän viimeisen päivän kunniaksi olikin luvassa peltokuvaukset. Tarkoituksena oli ottaa ainakin banneriin sopivia syksyisempi kuvia ja pääkuvia poneista. Ensin otimme Martin pellolle, minä heiluin kameran takana ja Neea piteli ponia. Aluksi ei hommasta tullut mitään, sillä Martti ei suostunut nostamaan päätään ylös ja sitten kun se vihdoin suostui, karauttikin se pakoon. Ei se minnekkään kaus lähtenyt, mutta ei kyllä oikein kiinniikkään antanut itseään ottaa. Aina välillä Neea sai otteen, mutta sitten herra taas riuhtaisi itsensä irti ja jolkotteli tiehensä. Pian alkoi Neea kyllästyä leikkiin ja käski minun heittää kamera hiiteen ja tulla auttamaan. Yritimme sitten yhteisvoimin sitä saartaa, mutta jotenki se aina onnistui livistämään. Lopulta hain sitten kunnon kasan leipää ja näiden avulla Martti seurasikin kiltisti talliin asti.


Seuraavaksi oli sitten Maitzun vuoro. Neea otti tällä kertaa kameran ja minä ponin. Pellolla napsittiin parit kuvat, mutta ei ne nyt mitenkää erityisen hyvin tainnut onnistua sillä pikkupalloakin kiehtoi ruoka enemmän kuin kamera. Parit kuvat otettiin myös omenapuun alla. Kuvaus-satoa voikin sitten katsoa alempaa. :)


Neea halusi tänään ratsastamisen sijaan juoksuttaa Martin. Tai no oikeastaan minä sen kyllä lopulta juoksutin, mutta kuitenkin. Aluksi häslättiin hetki juoksutsvyön kanssa, sillä emme olleet ihan varmoja miten ne kuuluu laittaa. Onneksi kuitenkin tajuttiin, että sivuohjat olikin vain kiinnitetty vyöhön eikä sen monimutkaisemmasta systeemistä ollutkaan kyse.
Itse juoksutus sujui ihan mallikkaasti ja Martti näytti oikein hyvältä. Laukkakin nousi heti kumpaankin suuntaan puhtaasti, tosin aina laukan-noston kohdalla Martti päästi kiljaisun tapaisen äänen ja pukitti.

Itse halusin tänään ihan vain ratsastaa ja meninkin aluksi spurttailemaan pellon reunalle. Ziisus, kun Maitzu pääsi lujaa! Pieni kommervenkki kuitenkin tapahtui, sillä yhdessä vaiheessa laukkasuora tavallaan haarautuu ja Maitzu päättikin ottaa eri suunnan minne itse olin menossa. Kaikki tapahtui todella nopeasti ja taas huomasin seisovani jaloillani maassa! Jo kolmas kerta kuukauden sijaan ja kaikki jaloille. :D Eipä siinä muuta kuin takaisin selkään ja laukkaamaan. Laukkojen jälkeen menin vielä hetkeksi kentälle pörräämään. Aluksi Maitzu ei toiminut yhtään. Päätin sitten tehdä käynnissä väistöjä kumpaankin suuntaan ja johan alkoi poni toimia! Se ei ole kyllä varmaan koskaan minulla mennyt noin hyvin. Peräänanto säilyi tasaisena ja poni toimi kuin ajatus. Vieläkin olen iha fiiliksissä! 

Huomenna onkin sitten vuorossa kouluvalmennus ja ehkäpä jotakin kisasuunnitelmien valottamista, jos valmennus sujuu hyvin. :)

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia kuvia :D Ja vähän söpöä kun lampaat juoksee tuos pellolla! Ihana bannerini ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Lampaat lähtivät äkkiä pakoon kun Maitzu saapui paikalle. :D

      Poista