torstai 9. elokuuta 2012

Ongelmia rataharjoituksissa


Eilen oli siis Minnan estevalmennus. Päästiin liikkeelle jo hyvissä ajoin. Lastauksessa poni kenkkuili jonkin aikaa, mutta muuten ei ollut sen suurempia ongelmia. LuRan kentällä oltiinkin jo noin varttia yli 6, vaikka valmennus alkoi vasta 7. Onneksi yleiseen säätämiseen meni taas hetki joten loppuen lopuksi turhaa odottelemista ei ollut paljoakaan.

Alkuverryttelyt olivatkin tänään enemmän itsenäiset. Menin kaikki askellajit läpi rauhassa ja tein muutamamia ympröitä ja takaosan väistöjä. Poni oli aika jännittynyt etenkin kentän toisella laidalla, joten en saanut sitä mitenkään erityisen hyvin avuille. Verkkojen jälkeen tulimme pääty-ympyrällä puomin yli laukassa ja siitä jatkettiin kavalettisarjalle. Tämän tehtävän kanssa meillä ei ollut mitään ongelmia ja poni meni innokkaasti yli. Tässä välissä oli pienet välikäynnit ja sitten siirryttiin uuten tehtävään. Tarkoituksena oli tulla ravissa pienen muurin yli. Heti lähestyessäni tunsin, että poni ei ole kyllä yli menossa ja kieltohan sieltä tuli. Ei muutakuin uusi yritys, mutta tällä kertaa pyysin ponia menemään reippaammin. Ennen estettä Maitzu siirtyi laukalle, mutta tärkeintä oli että se meni yli. Muurin jälkeen jatkoimme jo tutulle kavalettisarjalle. Tätä tultiin sitten muutaman kerran, eikä poni ainakaan minun muistaakseni kieltänyt tässä enää uudestaan. Seuraavaksi tehtävää muutettiin niin, että muurin jälkeen jatkettiinkin punaiselle "porttiesteelle". Jo hyvän matkaa ennen tätä estettä poni alkoi jarruttelemaan ja kenkkuilemaan, että enpäs menekkään. Poni kielsi ties kuinka monta kertaa ja meinasi ratsastajallekkin iskeä jo epätoivo. Sitten Minna käski tulla ravissa ja nyt poni suostui hyppämään! Jatkoin saman tien uudestaan, mutta poni kielsi uudestaan. Voihan kinkku ajattelin ja päätin, että ensi kerralla mennä yli vaikka takaperin jos siitä on kiinni. Ja hienosti poni menikin sitten yli kun ratsastaja vähän hermostui.
Seuraavaksi olikin vuorossa sitten kahden esteen sarja. Ja ensimmäisellä kerralla ratsastaja unohti taas ratsastaa ja tietäähän kaikki mitä siitä sitten seuraa, kielto tietenkin! Seuraavalla kerralla ratsastin paremmin ja poni hyppäsi hyvin.
Lopuksi tulimme vielä ratana kaikki edelliset esteet. Ensin tarkoituksena oli tulla sarja toisessa suunnasta kuin ekalla kerralla, siitä muurille, muurin jälkeen portti, portilta kavaleteille ja siitä uudestaan muurille ja viimeiseksi vielä sarja. Poni lähti innokkaasti liikkeelle ja hyppäsi hyvin ekan osan sarjasta, mutta yhtäkkiä pysähtyikin ennen kakkososaa. En oikein tiedä mitä siinä tapahtui, mutta löysin itseni maasta jaloillani. Ilmeisesti poni pääsi valahtamaan etupainoiseksi, eikä sillä näin ollen ollut oikein muuta aihtoehtoa kuin kieltää. Eipä siinä muu auttanut kuin kiipeäminen takaisin selkään ja uusi yritys. Tässä vaiheessa ratsastajakin oli jo aika epävarma ja siksi poni kielsi uudestaan. Noh, kolmas kerta toden sanoo ja vihdoin pääsimme yli ja jatkamaan rataa. Menin ekalla kerralla vahingossa väärän radan (taisin olla vieläkin vähän pöllähtänyt tippumisen jäljiltä). Mutta toisella kerralla se vihdoin onnistui. Erityisesti viimeiselle sarjalle tulleihin hyppyihin olin todella tyytyväinen.


Vaikka meillä olikin eilen todella paljon ongelmia, olin silti tyytyväinen poniin. Sen kanssa ei tosiaan auta mikään muu kuin ratsastaa. Jos sekunniksikin unohdat sen, seuraa siitä suurella todennäiköisyydellä kielto. Minna sanoi, että vaikka kieltoja tulikin paljon, oli siellä myös paljon hyviäkin pätkiä. Nyt täytyy kiinnittää enemmän huomiota siihen, ettei poni pääse valahtamaan etupainoiseksi ja rataa voisi muutenkin hypätä useammin (tämä oli siis ensimmäinen kerta meille). Maitzulla on ollut myös muiden ratsastajien kanssa tätä kielto-ongelmaa, se onkin yksi syy miksei sillä ole estepuolella enää hetkeen kilpailtu lähinnä muita kuin puomiluokkia. Jokatapauksessa en aio luovuttaa, vaan jatkaa ahkerasi treenamista ja ehkä joku päivä oppia ratsastamaan sitä niin hyvin, ettei se enää kieltelisi. :)

-Juulia
 

Edellisen estevalmennuksen videokoosteen voi katsoa täältä.

2 kommenttia:

  1. Teillä on kyllä tosi kiva blogi! :)
    Mutta voisitteko tehdä jonkun varustepostauksen heppojen varusteista tai teidän omista varusteista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä me mahdollisesti jossain vaiheessa voidaan tehdä. :-)

      Poista