sunnuntai 19. elokuuta 2012

Valmennuksessa

Ilma oli tänään tosi painostava ja sadetta piisasi koko aamupäivän, mutta valmennuksesta selvittiin onneksi kuivin nahoin.
Aloiteltiin tänään pysähdyksillä, jotka piti ottaa selkeästi ohjalla, sitten selvä myötäys ja pohkeesta hevoset välittömästi eteen. Tarkoitus oli siis saada ponit kuuntelemaan pohjeapuja ja reagoimaan niihin nopeasti. Kun pysähdykset alkoivat sujua, otettiin mukaan myös peruutukset. Juulialla ja Maitzulla ei ollut suurempia ongelmia niissä, mutta Martti tarvitsi hiukan avustusta maasta käsin, sillä kun on tapana alkaa hiukan vinkuroimaan niissä. Pian se tajusikin idean aika hyvin, ja saatiin muutama melko suora peruutus.

Pysähdysten ja peruutusten jälkeen siirryttiin keskiympyrälle keventelemään. Maitzu taisi ravailla alusta alkaen tosi kivassa muodossa ja pian Marjaana käskikin Juuliaa istumaan alas harjoitusraviin. Marttikin venytteli aika kivasti eteen alas ja aloinkin sitten hiukan lyhentämään ravia, edelleen kuitenkin keventäen. Hetken päästä istuin myös alas ja Martti meni ajoittain ihan kivassa muodossa. Sama tehtiin myös toiseen suuntaan. Ratsastettiin ympyrällä myös aika paljon käynnissä ja pyrittiin keskittymään siihen, että takajalat toimisivat aktiivisesti. Meidän pitikin jonkin aikaa ratsastaa käyntiä niin, että katsoimme taaksepäin, jotta varmasti keskittyisimme ainoastaan takajalkoihin.

Laukannostoja otettiin tänään jälleen ympyrällä, Juulia taisi ottaa käynnistä mutta minä ajattelin kuitenkin ottaa ne ravista, sillä Martti ei ollut tänään läheskään yhtä hyvin avuilla kuin esimerkiksi perjantaina. Ihan hyviä nostoja saatiinkin, pari kertaa Martti lähti muutaman askeleen verran kiihdyttämään ravia, muttei mitään sen suurempia ongelmia ollut. Vaikeampaan suuntaan se nosti jälleen pari väärää laukkaa, mutta teki kuitenkin täysin puhtaat vaihdot ja vaihtoi oikeaan. :)

Marjaana kiinnitti tänään huomiota asiaan, jonka itsekkin olen Martin kanssa huomannut. Minulla on siis kokoajan liian kova käsi sen kanssa, mutten oikein osaa sitä keventääkkään. Marjaana neuvoi minua ratsastamaan paljon enemmän pohkeella, jotta saisin sen kevenemään edestä, ja välillä tulikin ihan hyviä pätkiä. Jotenkin kuitenkin olin tänään vähän varovainen, sillä yritin jatkuvasti miettiä kättäni rennommaksi ja näin ollen en ehkä ratsastanut tarpeeksi napakasti ja siitä taas johtui ettei mennyt aivan niin hyvin kuin odotin.

En oikein osaa tuosta Juulian ratsastuksesta sen enempää kertoilla, kuin että enimmäkseen näytti hyvältä ja Juulia itse ainakin oli tyytyväinen. Ehkä sitten ensi valmennuksesta Juulia ehtisi kirjoittamaan postauksen, jotta hän voisi vähän enemmän analysoida ratsastustaan.

-Neea

Martin mahtava pukki.. :D

1 kommentti:

  1. Sut on haastettu!
    http://tolttiajapukkilaukkaa.blogspot.fi/2012/08/haaste-d.html

    VastaaPoista