keskiviikko 22. elokuuta 2012

Eilisen ja tämän päivän ratsastukset

Eilen itselläni oli hyvin laiska päivä, enkä oikein jaksanut tehdä mitään kummempia, yritin saada Marttia aktiiviseksi takaa ja kyllähän se lopussa jo ainakin ihan kivasti kulki. Kun käynti ja ravi olivat ihan ok, ajattelin treenailla vähän nostoja käynnistä ja ne onnistuivatkin ihan yllättävän hyvin. Hieno Martti!
Juulia harjoitteli kanssa aika paljon nostoja, hiukan askeleen pidennyksiä ravissa ja pohkeenväistöjä sekä käynnissä että ravissa. Maitzu oli koko ajan ihan super ratsastaa ja Juulia sanoikin saaneensa parhaat väistöt Maitzun kanssa ikinä. Lopuksi kävimme maastossa kävelemässä loppukäynnit.

Yön aikana ötökät olivat tehneet jonkin suurhyökkäyksen Maitzun kimppuun, sillä poni parka oli ihan puremilla. Juulia päättikin sitten mennä ilman satulaa, jottei satula hiertäisi ikävästi paukuroita. Minä menin Martilla ihan satulan kanssa, sillä siinä ei näkynyt pureman puremaa. Päätin tänään mennä ilman kannuksia, jotta voisin vähän vertailla toimiiko se ilman niitä yhtä hyvin.
Ratsastin paljon voltteja tarkoituksena saada poni taipumaan kunnolla. Se onnistuikin ihan kivasti, vaikka se jatkuvasti koittikin punkea sisäpohjetta vastaan. Otin myös paljon ravi käynti- siirtymisiä ja ihan mukavasti poni niistä herkestyikin. Laukannostoja otin jälleen käynnistä ja Martti yllätti minut jälleen positiivisesti nostamalla melko pienin avuin, eikä minulla ollut edes kannuksia jalassa!
Juulialla meni hyvin Maitzun kanssa, laukassa poni oli super ja se näyttikin tosi hienolta. Pieni kömmähdys kuitenkin sattui, kun Juulia hiukan kokosi laukkaa ja sitten poni yllättäen tekikin jonkun mutkan ja Juulia kellahti kaulalle, josta tyylikkäästi valui jaloilleen maahan. Maitzu käyttäytyi kuitenkin erittäin fiksusti, sillä heti huomatessaan ratsastajan menettäneen tasapainonsa, se hidasti vauhtia ja lopulta pysähtyi kokonaan. :)

Yöksi ponit jäivät nyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan sisälle, jotta enemmiltä ötököiden suurhyökkäyksiltä vältyttäisiin ja myöskin että ponien jalat pääsisivät kuivahtamaan mutaiselta tarhalta. Lähtiessämme ponit jäivät ihmeissään pällistelemään, että miksi me nyt ei päästäkkään enää pihalle. No, eivätköhän nuo kuitenkin pian taas tähän rytmiin totu. :-)

-Neea



2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen talli! Haluisitteks esitellä sen joskus?;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallia emme halua täällä tarkemmin esitellä, koska se on kuitenkin ihan yksityinen talli omistajan pihassa. :-)

      Poista