tiistai 14. elokuuta 2012

Kouluvalmennus

Saatiin tässä viimeviikolla päähämme, että miksemme pyytäisi valmentajaa tuonne ponien kotitallille, sillä käyhän ponien omistajallakin siellä valmentaja pitämässä tunteja. Täksi illaksi saatiinkin sovittua meille kouluvalmennus, ja sitä odoteltiinkin sitten innolla.

Aloittelimme ratsastamalla kentän keskelle neliön muotoista uraa, jossa jokainen kulma ratsastettiin takaosakäännösmaisesti. Valmentaja kiinnitti huomiota siihen, että meidän molempien on käytettävä paljon enemmän pohjetta, ja myös kyynärpäiden kanssa on oltava tarkka, että ne pysyvät koko ajan tasaisesti kyljissä kiinni, eikä näin ollen kentän epätasaisuudet pääse hötkyttelemään meitä selässä.

Kun kulmien ratsastus sujui kumpaankin suuntaan, aloimme tulemaan tehtävää, jossa molemmilta pitkiltä sivuilta käänettiin kentän keskelle, tehtiin takaosakäännös minkä jälkeen jatkettiin takaisin uralle. Uralle pääsyn jälkeen jatkettiin avotaivutuksessa kaarteen läpi minkä jälkeen jälleen takaosakäännös jne. Martti yllätti totaalisesti, sillä se teki takaosakäänöset ihan huippu hyvin! Maitzullakin alkoi sujua hyvin, kun Juulia vaan vaati sitä tekemään asiat kunnolla. Tässä tehtävässä aloin oikeasti tajuamaan, kuinka tärkeää on ratsastaa enemmän pohkeella, ja että minun on todellakin käytettävä sitä miljoona kertaa enemmän! Pohkeella ratsastus palkittiinkin, kun Martti alkoi lyhenemään ja kulki superhyvin avuilla.

Takaosakäännösten jälkeen annoimme ponien kävellä hetken pitkin ohjin, minkä jälkeen aloimme treenaamaan laukannostoja keskiympyrällä. Juuliaa kehotettiin nostamaan laukka pelkästään istunnalla, ja Martin kanssa sama juttu mutta pohkeet täytyi myös antaa selkeästi ja etenkin valmistelut piti tehdä tarkasti. Tarkoitus oli nostaa laukkoja käynnistä, mutta otin ensin kuitenkin pari nostoa ravista, jotta Martti varmasti tajuaisi mistä on kyse. Juulialla nostot sujuivat Maitzun kanssa luonnollisesti ongelmitta, ja valmentajan opastuksella hän saikin aika kivasti ponia pyöristymään laukassa.
Olin niin iloinen, kun sain Martin useaan otteseen nostamaan laukan myös käynnistä. Joka kerta se ei onnistunut ensimmäisellä kerralla, mutta oli kuitenkin helpottavaa kuulla, että tein noston ja valmistelut täysin oikein. Martilla on vaan hieman huonot lihakset takapäässä, ja näin ollen nostot tuottavatkin sille vähän hankaluuksia, mutta siksipä niitä onkin tärkeää harjoitella. :)

Olimme molemmat todella tyytyväisiä valmennukseen, saimme paljon hyviä neuvoja itsenäiseenkin harjoitteluun. Valmentaja oli kannustava ja ystävällinen, mutta silti myös vaativa. Hän pisti meidät kummatkin oikeasti ratsastamaan ja näin ollen tulostakin saatiin  aikaan. ;) Hän sanoikin tulevansa mielellään pitämään meille jatkossakin valkkoja, ja niinpä seuraava kerta sovittiinkin jo sunnuntaille.

Muistakaahan kaikki muuten klikkailla tuohon sivussa olevaan kyselyyn minkälaista erikoispostausta toivoisitte!

3 kommenttia: