maanantai 27. elokuuta 2012

Melkoinen syysmyräkkä

Nyt se on kyllä virallisesti tullut, nimittäin syksy. Ei ollut mikään ihana ratsastussää, kun tänään tallille saavuimme. Tuulikin niin kovaa, että hyvä jos itse pystyssä pysyi.

Ponitkin olivat sitten vähän vauhkoina tämän syysmyräkän takia. Aluksi meidän oli tarkoitus pestä niiden jalat ennen talliin sisälle menoa, mutta eihän siitä mitään tullut kun Marttikin karkasi kaksi kertaa ja Maitzukin ihan pörheänä tuijotteli ympärilleen. Tyydyttiin sitten vain harjojen kanssa putsailemaan niitä.

Kenttä oli ihan likomärkä sateen jäljiltä, joten ei siinäkään hirveästi mitään pystynyt tekemään. Käynnissä aluksi vain taivuttelin Marttia, sitten humputtelin harjoitusravia hetken kumpaankin suuntaan ja nostin laukat. Mitään kummoisempia ei siis tehty. Juuliakin taisi vähän tehdä samoja juttuja, jonkun aikaa Juulia sai kuulemma tapella, mutta sitten alkoi sujua todella hyvin. Laukassa poni ainakin näytti ajoittain tosi hienolta. :)

Tämän lyhyen ratsastelun jälkeen päätettiin vielä hetkeksi vaihtaa ratsuja. Voi herraisä kun Maitzu olikin pieni! :D Mutta oli se vaan niin kiva piiitkästä aikaa ponilla mennä, on se niin mukavaa kun kaikki perusasiat sujuvat vaivatta eikä tarvitse miljoonaa kierrosta valmistella laukannostoa että varmasti onnistuisi.
Juulia koki myöskin suuren järkytyksen noustessaan Martin selkään, niin valtavalta se tuntui. Pieniä kulttuurieroja lukuunottamatta meni tosi kivasti, helposti Juulia ratsasti liikaa kädellä, mikä ihan sama ongelma on itsellänikin Martin kanssa. Juulia myöskin sanoi, että Martti tuntui tosi jyräävältä ja pieniä hallintaongelmia välillä olikin. Lupauduin kuitenkin pitämään Juulialle tässä joskus "tunnin" Martin kanssa, jos voisin sitten hiukan antaa Juulialle samoja neuvoja mitä itse olen valmennuksista saanut.

Ratsastusten jälkeen pestiin ponien jalat, vaikka Martti kerran karkuun pääsikin karauttamaan. Tallissa annettiin niille heinät, mitä ne sitten jäivätkin tallin lämpöön mutustelemaan.

-Neea


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti