maanantai 23. huhtikuuta 2012

Magic Brush!


Lauantaina tosiaan käytiin Hevoset 2012 messuilla. Mukaan tarttui itselleni Roeckl-ratsastushanskat, Neealle Hv Polo t-paita, vadelmanmakuisia heppanameja, kolme magic brushia ja pintelit. Tänään täytyikin päästä kokeilemaan uusia harjoja ja pinteleitä. Harjojen suhteen oltiin aika epäileväisiä, mutta kun kerran oli niin hyvä messutarjous pakkohan sitä sitten oli ostaa. Päätimme harjata ponit pihalla, koska kummastakin talvikarvaa irtosi vielä aika paljon. Täytyy myöntää, että harjat osoittautuivat oikein hyviksi! Maitzukin karva näytti paremmalta kuin koskaan ennen ja tuntui oikein pehmoiselta. Pakkauksessa luki, että harjat myös kiihdyttävät pintaverenkiertoa tehokkaasti. Voin siis vain suositella kyseisiä harjoja kaikille ja niitä löytyy myös kivoissa väreissä.

Harjauksen jälkeen laitoin uudet pintelit jalkaan ja siirryin kentälle. Kenttä on kuivunut todella hyvin, mutta on paikoitellen hyvin upottavaa ja raskasta. Tein pohkeenväistöä toisella sivulla ja harjoitusravia toisella. Maitzu oli mukavalla päällä ja ratsastajakin koki valaistuksen harjoitusravissa. Olkapäitä ei tosiaan kannata jännittää, vaan miettiä pieni paino niiden päälle joka vetää taaksepäin. Ryhtikin parani huomattavasti kun olkapäät eivät olleet jännittyneet.
Laukassa Maitzu oli super hyvä! Kokeilin myös laukanvaihtoja pituushalkaisijalla. Poni vaihtoi laukat yleensä itsestään eikä ratsastajan ohjeesta. Tätä täytyy treenata vielä paljon. Hyvä kuitenkin tietää, että poni vaihtaa laukat varsin mallikkaasti jos ratsastaja vain oppisi pyytämään.
Lopuksi Neea haki Rikun ja kävelimme perinteeksi muodostuneen loppulenkin. Tallissa ponit saivat uusia nameja ja pusuja.

-Juulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti