tiistai 10. huhtikuuta 2012

Superponi!


Moikka! Juulia on lähenyt nyt Lappiin lomailemaan, mutta sain onnekseni värvättyä Hennan pitämään minulle tunnin ja lisäksi Noora lupautui kuvaamaan. Aluksi siivottiin ponien karsinat ja sitten laitettiin Maitzu kuntoon jonka jälkeen mentiin kentälle. Onneksi viimepäivinä lämpömittari on pysytellyt ainakin päivisin reilusti plussan puolella, joten kentällä oli jo aika paljon hiekkaa näkyvissä.
Keskityttiin tänään pääasiassa perusasioiden hiomiseen. Aloitin keventelemällä kenttää ympäri (vihdoin pystyi ravaamaan muuallakin kuin pienillä ympyröillä jee!). Sitten tulin toiseen päähän pääty-ympyrälle ja väistätin hiukan takaosaa ja taivuttelin ponia. Henna korjasi istuntaani ja vähitellen palat loksahtelivat kohdilleen ja ponikin kulki tosi hienosti. Ravissakin poni ravasi hienosti muodossa ja tuntui aivan superilta! Pääty-ympyrällä menin melko koottua ravia, mutta koko uraa ravatessani poni sai hiukan pidentää askelta. Otin tänään myös laukkaa ja yllätyin suuresti, sillä poni laukkasi tänään hyvin rauhallisesti ja  kuunteli kokoajan ratsastajaansa. Laukkasin ympyrällä monta kierrosta ja huomasin, miten helppo ponin laukkaa olikaan säädellä. Maitzu oli tosi herkkä istunnalle, pienilläkin istunnan muutoksilla pystyi kokoamaan ja pidentämään laukka-askelta. Lopuksi vielä ravailin kenttää ympäri ja anooin ponin venyttää eteen alas.
Noora haki sitten vielä Rikun tallista ja mentiin kävelemään ponien kanssa lyhyt lenkki tielle. Minun oli kuitenkin pakko hypätä kesken matkan alas satulasta, takamus oli nimittäin niin satulan hiertämä, ettei isyumisesta tullut enää mitään. :D No, ainakin tiedän yrittäneeni istua syvällä satulassa. Kävelylenkin jälkeen vietiin ponit takaisin talliin, missä niitä odottikin runsain porkkanoin koristellut iltaruoat.

-Neea
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti