tiistai 3. heinäkuuta 2012

Martti-jyrä


Heipsan! Tänään käytiin ratsastelemassa poneja, Juulia meni Maitzulla ja minä Martilla.

Juulia oli selvästi ottanut leirillä saaduista neuvoista vaarin ja tänään sujuikin alusta alkaen aika hyvin, etenkin lopussa näytti jo todella hyvältä! Harmi vain, että kameramies kipusi itsekkin hevosen selkään eikä siksi saanut otettua enää lopputunnista kuvia. Juulia ratsasteli pääasiassa ympyrällä eri askellajeissa, ei tehnyt mitään kovin ihmeellistä.
Pian minä lähdin hakemaan Marttia viereiseltä ponien pikkulaitumelta, jossa ne pääsevät myös latoon suojaan. Ne elelevät siis ikäänkuin pihatto-tallissa näin kesän kunniaksi.

Aloittelin Martin kanssa ratsastamalla käynnissä, jotta saisin sen hyvin avuille. Tänään siitä paljastui kuitenkin myös hieman ikävämpiä puolia, sillä muutaman kerran se vetäisi ihan käynnissäkin minulta ohjat, ja lähti jyrämään ulos kentältä. Siinä vaiheessa minulla ei ollut enää paljo sanomista, Martti ei nimittäin suostunut kuuntelemaan mitään mitä selässä yritin sille kertoa. Onneksi se ei kuitenkaan ehtinyt montaa askelta ottaa, kun sain sen jotenkin komennettua sen takaisin kentälle. Näitä muutamia kommervenkkejä lukuunottamatta meni kuitenkin hyvin, ja välillä tuli todella kivoja pätkiä. Otin muutamat laukatkin lopuksi ja sitten kevyttä ravia. Lopuksi Martti ravaa aina tosi kivasti ja venyttää mielellään eteen alas. :)

Seuraavaksi postausta on tulossa pidemmän mittakaavan mukaan luultavasti sunnuntaina, sillä olemme menossa viikonloppuna tallille yöksi. :-)

-Neea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti