keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Peltorallia

Eilen käytiin poneja katsomassa, ja päätettiin lähteä alkuverkoiksi maastoon hiukan päästelemään. Tällä kertaa minä en kuitenkaan ratsastanut Martilla, vaan annoin mukanamme olleen Hennan kokeilla Marttia, sillä arvelin että Martti olisi ihan Hennan tyylinen heppa.  Sunnuntaina kun olimme pellolla, Maitzu ja Juulia johtivat joukkoa ja silloin Martti olikin hiukan kiukkuinen ja yritti lähteä ohittamaan. Eilen kuitenkin päätimme koittaa niin, että Martti menisi edellä, sillä onhan se muutenkin "lauman" pomo. Kaikki sujuikin näin paljon paremmin! Pari kertaa Martti yritti lähteä haahuilemaan omille teilleen, mutta kun Henna kertoi sille kuka tässä on pomo, niin sitten sujui taas tosi hyvin.

Nämä alkuverkat sitten vähän venahtivatkin kun Juulia ja Henna vähän innostuivat tuosta laukkailusta.. Päätettiin kuitenkin vielä hetkeksi mennä kentälle ja minä kipusin Martin selkään. Maitzulle laukkailut pellolla olivat tehneet hyvää ja se ravailikin kivasti peräänannossa kentällä, eikä Juulian sitten tarvinnut enää tehdä oikein mitään siellä selässä. Martin kunto taas petti totaalisesti peltolaukkailujen jälkeen, ja se olikin ihan hyytynyt kentällä. Vähän aikaa siinä kuitenkin ravailtiin ja aseteltiin hevosia ulos ja sisälle, sekä otettiin muutamat laukannostot. Martti nosti taas laukan hyvin vasempaan kierrokseen, mutta oikeaan se tarjosi jatkuvasti ristilaukkaa. Martti oli jo niin väsynyt, ettei oikein jaksanut yrittää enää ja parin epäonnistuneen noston jälkeen käskin Hennan tulla koittamaan, sillä tiesin että Henna osaisi olla napakampi kuin minä. :D
Henna sai sitten pistettyä Marttiin vähän vauhtia ja parin noston jälkeen sieltä sitten nousikin oikea laukka! Siihen olikin sitten hyvä lopettaa. Martin kanssa olisi nyt hyvä harrastaa vähän enemmänkin tätä maastossa laukkailua, jotta saataisiin tuota kuntoa hieman kohotettua.

Kuvia ei tältä kerralta paljoa ole, sillä huomasin vasta tallilla että kamerassa ei ollutkaan yhtään akkua ja otin sitten vain kännykällä muutaman kuvan. Vielä semmoinen ilmoitusluontoinen asia, että tallille on vihdoin saatu traileri. Nyt päästään sitten paremmin kulkemaan heppojen kanssa ja ensiviikolle Maitzulla ja Juulialla olisikin mahdollisesti suunnitteilla estetunti. :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti