lauantai 14. heinäkuuta 2012

Trailerin pesua ja kentällä pyörimistä


Eilen olikin väsynyttä porukkaa tallilla, kun Neea ja minä tulimme suoraan töistä tallille. Ilmakin näytti enteilevän sadetta, mutta onneksi kastumiselta säästyttiin. Ohjelmassa oli tällä kertaa Hennan pitämä pieni koulutreeni ja trailerin seinien pesu.

Minä menin taas Maitzulla ja Neea Martilla. Ihan kiva, kun voi mennä nyt samalla ponilla monta kertaa peräkkäin niin pääsee hyvin jatkamaan siitä mihin viimeksi jäi. Harjasimme ponit hyvin (I <3 magic brush) ja talutimme ne kentälle. Kokeilin tänään ratsastaa kannuksilla, sillä Maitzu on ollut viime aikoina vähän hidas pohkeelle. Eipä noista kapistuksista kyllä tällä kertaa ainakaan apua ollut. Maitzu oli heti alkukäynneistä lähtien todella hidas ja laiska. Yleensä se kuitenkin reipastuu laukassa, mutta tänään sekään ei tuntunut auttavan. Poni oli jatkuvasti pohkeen takana ja suorastaan kamala ratsastaa. Kentän pohja oli kuitenkin sateen jäljiltä tavallistakin raskaampi ja ratsastajan ratsustaito 0:ssa, joten nämäkin varmasti vaikuttivat asiaan.
Joka tapauksessa alkuverkkojen jälkeen teimme siirtymisharjoitusta. Ensin lyhyen sivuen keskellä harjoitusraviin, pitkän sivun keskelle voltti ja siitä laukannosto ja taas lyhyen sivun keskellä pariksi askeleeksi käyntiin ja siitä takaisin raviin. Itselläni tehtävä ei sujunut kovinkaan hyvin, sillä Maitzu oli edelleen kovin hidas. Muutettiin tehtävää sitten niin, että missä äskön tehtiin ravia tehtiin nyt käyntiä. Neean suorituksesta on paha sanoa mitään, sillä yritin keskittyä Maitzun ratsastamiseen. Kuitenkin aina mitä välillä katsoin, näytti Martti menevän aika mukavasti. Nostot sujuivat paljon paremmin, kun Neea tajusi ettei Martti todellakaan anna mitään ilmaiseksi ja nostot on valmisteltava todella hyvin. Ja Neean sanoin; voi sitä ilon määrää, kun Martti nosti oikeassa kierroksessa oikean laukan hyvin valmistellun noston jälkeen!

Tämän tehtävän jälkeen tulimme molempiin suuntiin pitkällä sivulla pohkeenväistöä. Maitzu ei väistänyt läheskään yhtä hyvin kuin normaalisti, mutta sitten kokeilinkin tulla harjoitusravissa ja johan alkoi poni toimia. Tämän jälkeen se muutenkin tuntui paljon paremmalta ratsastaa, eikä sitä edes tuntunut enää laiskottavan. Martti oli tänään tosi huono väistöissä, ristiaskeleita ei meinannut tulla sitten millään ja apua tarvittiin vähän maasta käsinkin. Kun pohkeenväistöt eivät oikein onnistuneet, vaati Neea Marttia väistämään takaosaansa ympyrällä. Loppuraveissa ponit toimivat jo hienosti, joten kaikenkaikkiaan huonon alun jälkeen jäi hyvä maku. :)

Tunnin jälkeen haimme rätit ja ämpärit ja menimme traileriin. Trailerissa on kätevä edestä päin lastaus mahdollisuus ja muutenkin se on yllättävän hyvässä kunnossa. Teipit ja matot kuitenkin menevät vaihtoon. Huolellisen seinien putsauksen jälkeen tuli Neealle yhtäkkiä mieleen, että tiistaina olisi LuRan kentällä estevalmennus joka voisi olla iha hyvä minulle ja Maitzulle. Pienen kannustuksen jälkeen päätin sinne sitten ilmoittautua!

-Juulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti