sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Yötä tallilla

Oltiin nyt siis eilisen ja tämän päivän tallilla huolehtimassa Maitzusta ja Martista, mutta myös lampaista, kanoista, ankoista, koirista ja kissoista.
Eilen iltapäivällä päätimme alkajaisiksi testata Martin uusien suitsien sopivuutta, mutta äkkiäkös ne olivatkin jo entiset. Martti nimittäin päätti yllättäen karauttaa pakoon, kun ohjat olivat sen kaulalla ja niinpä suitset jäivät roikkumaan sen jalkoihin josta ei sitten tullut hyvää jälkeä.. No, onneksi ne pystyy ehkä suutarilla vielä korjauttamaan.
Tämän alkuepisodin jälkeen menimme ratsastamaan. Päätimme ratsastaa eri aikoihin, jotta voisimme hiukan neuvoa toisiamme ja ottaa jotain kuviakin. Minä ratsastin ensin Martilla. Ilma oli todella hiostava, ja hevonen oli hermoromahduksen partaalla valtavan paarmalauman vuoksi, joten en sitten viitsinyt kauaa ratsastella. Menin aluksi ihan yksinkertaista tehtävää; pitkillä sivuilla harjoitusravia ja lyhyillä sivuilla käynnissä voltit. Ja ai että kun oli ihana istua Martin uudessa koulusatulassa! Muutenkin Martti oli ihan superhyvä, se ei yrittänyt keksiä mitään omia konnankoukkujaan ja oli hyvin avuilla kokoajan. Kun tämä tehtävä sujui hyvin, tulin vähän aikaa pohkeenväistöjä molempiin suuntiin ja nekin sujuivat yllättävän hyvin. Sitten vielä muutamat laukannostot kumpaankin suuntaan. Martti on selvästi parempi vasempaan, kuin oikeaan kierrokseen, ja oikeassa kierroksessa laukannostot tuottavatkin hieman vaikeuksia. Jostain syystä se tarjoaa nostoissa lähes aina väärää laukkaa, mutta vaihtaa sitten pian kuitenkin itse oikeaan. Olin kuitenkin ihan super tyytyväinen ponskiin! :)


Vähän ajan päästä Juulia ratsasti sitten Maitzun. Koska sekä ponia, että ratsastajaa laiskotti päätti Juulia vain vähän hömpytellä menemään. Aluksi tosin he menivät vähän pohkeenväistöjä ja sen semmoista mutta lopuksi vain vähän pidemmällä ohjalla laukkailua ja ravailua. Ratsastus ei kestäny kuin vajaa puolisen tuntia, kun oli niin hirveän kuuma. Lopuksi Juulia kävi kuitenkin vielä kävelemässä ilman satulaa loppukäynnit tiellä.



Illalla sitten vielä jaoimme poneille ruuat laitumelle ja ruokeimme muutkin eläimet.

Tänään aamulla herätys soikin sitten jo puoli kahdeksan maissa, jolloin menimme jakamaan aamuruokia. Vähän myöhemmin menimme ratsastamaan, tällä kertaa ensin Juulia ja Maitzu. Juulia ratsasteli paljon siirtymisiä eri askellajien välillä ja lopuksi ne onnistuivatkin pelkän istunnan avulla.
Lopulta Juulia otti ohjat kokonaan pois käsistä ja Maitzu kulki kokoajan ihan superrennosti, ja siirtymiset onnistuivat mainiosti ilman ohjiakin.


Tämän jälkeen minä ratsastin Martilla ja menin vähän avoa, sekä asettelin ja taivuttelin ihan vain ympyröillä. Laukat eivät sujuneet tänään kovinkaan hyvin, tai vasemmassa kierroksessa meni hyvin, mutta oikeassa kierroksessa en saanut sitä nostamaan millään oikeaa laukkaa. Se kuitenkin jälleen vaihtoi itse oikealle laukalle, muttei kuitenkaan suostunut nostamaan sitä. Kuitenkin muuten meni ihan hyvin. :)


Iltapäivän rankkasateiden hiljennyttyä päätimme vielä lähteä maastoilemaan. Läheisiä peltojen reunoja pääsi kätevästi kulkemaan, ja välillä oli hyviä pätkiä, joilla pystyi ravailemaan ja ottamaan hiukan laukkaakin. Maitzu ja Martti olivat molemmat ihan innoissaan päästessään vähän peltoilemaan. Ja sen kyllä huomasi etenkin kun alettiin laukkaamaan. Ensimmäinen kerta meni vielä ihan hyvin mitä nyt Martti hiukan yritti lähteä ohittamaan Maitzua, mutta toisella kerralla sitten kilahti. Martti päästi oikein muhevan pukin ja samaan aikaan jonkun epämääräisen kiljahduksen ja yritti lähteä kauheaa vauhtia laukkailemaan keskelle peltoa.. Otimme sitten vielä ravipätkän ja ratsastimme Martin takaisin talliin, sillä se alkoi käymään vähän liian vahvaksi. Juulia halusi vielä käydä Maitzun kanssa päästelemässä muutamat spurtit, ja spurttien jälkeen Juulia totesikin, ettei varmaan ikinä ole mennyt niin  kovaa. :D Maitzu siis hiukan innostui!


Vietiin ponit yöksi takaisin laitumelle, ja jaettiin kaikille iltaruuat, sekä toivottettiin hyvät yöt. :)

-Neea

8 kommenttia:

  1. Aikamoinen tukkajumala toi martti!

    VastaaPoista
  2. Olin justiinsa sanomassa ihan samaa, kun Paula :D

    VastaaPoista
  3. Näytti hauskalta tuo laukkaaminen pellon reunalla ^^

    VastaaPoista
  4. Martilla tosiaan on näyttävä harja :)

    VastaaPoista
  5. Maitzu nauttii selvästi :D
    äääk että tuli taas ikävä sitä ponia ♥ =(
    rapsutukset ja halit Pikku-Ukolle :)

    VastaaPoista